Onze verdiensten (awards)

Quares brengt schuwng in duurzaam vastgoed en werd met hun project rond energie- efficiëntie binnen vastgoed genomineerd voor de Belfius award Smart Company 2017.

Via het Sustainable Energy Fund financiert vastgoedspeler Quares investeringen in energie-efficiënte gebouwen. En dat op een erg interessante manier. Het fonds investeert. De eigenaar of huurder betaalt Quares terug dankzij de energiebesparingen die hij realiseert.

Quares hoopt met zijn Sustainable Energy Fund meer dan 100 miljoen euro aan duurzame investeringen te realiseren in de volgende 5 jaar. De eerste projecten zijn alvast binnen. “Voor een industriële speler vernieuwen we de ledverlichting van een logistieke hal. En voor een publieke instantie dokteren we een integrale oplossing uit voor de verwarming en isolatie van haar gebouwen”, aldus Philippe Meire, consultant bij Quares.

Vooraleer te investeren, onderzoekt Quares het besparingspotentieel van een pand: hoe kunnen bijvoorbeeld ledverlichting, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling bijdragen tot meer energie-efficiëntie? Na die analyse volgt een financieringsvoorstel.

Lees het volledige artikel op Belfius.be

Groene pioniers in het bedrijfsleven verdienen erkenning voor hun innovatieve inspanningen en hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling. Daarom ontwikkelde Business & Society Belgium in samenwerking met het VBO (Verbond Belgische Ondernemingen), BNP Paribas Fortis, Elia en Siemens de Belgian Business Awards for the Environment.

Dit met als doel de Belgische bedrijven te belonen die er in slagen om innovatie, economisch succes en milieuzorg te combineren. Deze Awards worden tweejaarlijks toegekend door een onafhankelijke jury.

Dit jaar hebben 26 bedrijven deelgenomen aan de competitie,  onder meer Coca-Cola, Barco NV, Umicore, Tupperware Belgium NV, Total Belgium, Eneco, Fost Plus, Thalys International, … Ook Quares heeft dit jaar ingeschreven! Met onze dienst ‘Duurzaam Bedrijventerreinmanagement’ werden we geselecteerd door de jury bij de 11 finalisten die mogen doorgaan naar de Europese competitie georganiseerd door de Europese Commissie.

De jury motiveerde dat de visie van Quares op  ‘Duurzaam Bedrijventerreinmanagement’ verfrissend & innovatief is. Verder loofde de jury ook het financieringsmodel, waarbij het parkmanagement zichzelf moet terugverdienen en dus geen kost vormt voor de deelnemende bedrijven. Ondanks de economische insteek zorgt Quares er ook voor dat de samenwerking eveneens ecologische en maatschappelijke voordelen realiseert. Deze future-proof benadering gericht op professionaliteit en continuïteit zorgt voor een duidelijke groepsdynamiek die de jury zeker wist te appreciëren..

Hieronder een overzicht van de 11 finalisten die meestrijden voor de Europese titel:

 • Quares – Sustainable management of business parks;
 • AB Inbev – an environmental strategy for a better world;
 • Floridienne Chimie – Environmental innovation as a strategy for survival;
 • Umicore and Worldloop – an innovative partnership to tackle e-waste;
 • Delhaize – Only sustainable fish on the shelves;
 • Ateliers de l’Avenir – CIMEDE: modular housing for the future;
 • Biolectric – Biolectric Pocket Digester: manure becomes energy;
 • CNH Belgium – Environmental innovation in agricultural equipment;
 • Econation – Intelligent skylights through a new business model;
 • Transfurans – Bio-based resin for strong wood;
 • Biorganic factory – Sustainable catering 100%.