WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN DERDEPARTIJFINANCIERING VOOR UW BEDRIJF?

Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties zijn op zoek naar manieren om de energiefactuur te verlagen. Het realiseren van hernieuwbare energieprojecten en energiebesparende projecten gaan vaak hand in hand met een hoge investeringskost. Een derdepartijfinanciering via Jade Synergies kan een oplossing zijn voor uw toekomstige projecten.

Calendar icon01 september 2022

Winst vanaf dag 1

Bij een derdepartijfinanciering neemt een derde partij, zoals Jade Synergies, de volledige investering op zich, waardoor de solvabiliteit van uw bedrijf niet wordt aangetast. U hoeft dus geen middelen vrij te maken voor de aankoop van zonnepanelen, laadpalen of zelfs het vernieuwen van uw verlichtingsinstallaties.

Uw kapitaal blijft dus beschikbaar voor strategische investeringen in de corebusiness van het bedrijf. Desondanks geeft deze formule de mogelijkheid om geplande energie-investeringen onmiddellijk uit te voeren.

Een deel van de energiebesparing wordt gedurende een vastgelegde periode gebruikt om de investering af te betalen. Dit wil zeggen dat uw bedrijf vanaf de eerste dag kan genieten van een onmiddellijke besparing. Na de contractperiode wordt de totale installatie kosteloos overgedragen.

Totale waarborg

In tegenstelling tot een banklening (on-balance) is de derde partij van A tot Z verantwoordelijk voor de realisatie van het energieproject. Naast de financiering zal deze ook de planning, de uitvoering, het beheer en het onderhoud voor hun rekening nemen. U beschikt hierdoor steeds over een optimaal functionerende installatie en loopt geen risico op onverwachte herstellings- en/of onderhoudskosten. Dit zorgt ervoor dat u zich kan concentreren op uw kerntaken.

 

Onafhankelijke expertise

De derde partij werkt steeds samen met een extern gespecialiseerd studiebureau om het besparingspotentieel te berekenen. De uitgebreide kennis en ervaring wordt gebruikt om een onafhankelijk technisch consortium samen te stellen op maat van het project. Daarnaast tracht en derde partij steeds een gezonde verhouding na te streven tussen kwaliteit en prijs.

 

Wilt u meer weten over de voordelen van een derdepartijfinanciering? Neem contact met ons op!

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Roy
Van den Wyngaert

Senior Business Developer

Location icon Antwerp Gate 2
roy.van.den.wyngaert@jadesynergies.com
Overzicht