RELIGHTING

Steeds meer bedrijven nemen terecht maatregelen om hun energieverbruik terug te schroeven. De meest efficiënte manier blijft natuurlijk energie besparen, alvorens deze zelf duurzaam op te wekken. Een verouderde verlichtingsinstallatie is verantwoordelijk voor een groot deel van uw energieverbruik, waardoor een ‘relighting-project’ zeker een meerwaarde is voor uw bedrijf en dit met een korte terugverdientijd.

Wat is ‘relighting’?

Relighting is het vervangen van de bestaande verlichtingsinstallatie door energie-efficiënte (led)verlichting. De totale lichtinfrastructuur wordt bekeken om vervolgens en nieuw lichtplan uit te werken. Hierbij wordt eveneens rekening gehouden met de Europese wetgeving (NBN-EN 12464-1) omtrent werkplekverlichting. De terugverdientijd van een ‘relighting-project' hangt van verschillende factoren af: de aanwezige verlichtingstoestellen, het aantal branduren en de elektriciteitsprijs.
Het uitvoeren van een ‘relighting-project’ is interessant voor zowel kleine- en middelgrote ondernemingen als grote ondernemingen en openbare instellingen. Tevens kan  er een specifieke oplossing uitgewerkt worden bij grote  renovatiewerken en nieuwbouw, dit al of niet in combinatie met nog andere duurzame technieken.
 

Waarom ‘relighting’?

Relighting helpt bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Een nieuwe energie-efficiënte lichtinstallatie heeft een positieve impact op de energiekosten (Profit), het werkcomfort (People) en het milieu (Planet).

Besparing (Profit)

Na het vernieuwen van de verlichtingsinstallatie zal er minder energie verbruikt worden. Dit zorgt voor een onmiddellijke energiebesparing tot 70% of meer. Indien er ook bewegings- en daglichtsensoren kunnen geplaatst worden zal de besparing nog hoger liggen. Ook de onderhoudskosten liggen bij LED beduidend lager in combinatie met een veel langere levensduur.

Comfort (People)

Een optimale verlichting van de werkruimtes heeft een positieve invloed op het werkcomfort en het bioritme van uw werknemers. Dit zorgt voor meer veiligheid en tevredenheid, wat zich vertaalt in meer productiviteit. Daarnaast is de aandacht voor het welzijn en duurzaamheid een bepalende factor in ‘the war for talent ’. Het aantrekken van goede werknemers, maar ook aan boord houden is een steeds grotere uitdaging.

CO2 reductie (Planet)

Een nieuwe verlichtingsinstallatie is goed voor het milieu. Ledverlichting verbruikt minder energie en zorgt hierdoor voor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien worden deze toestellen op dergelijke wijze geassembleerd waardoor ze zo goed als volledig recycleerbaar zijn.

LED als oplossing

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’. Het is een elektronisch component die licht geeft als er een elektronische stroom wordt doorgestuurd. De belangrijkste eigenschappen van ledverlichting zijn het lage energieverbruik, de lage warmteontwikkeling en de lange levensduur.
In onderstaande tabel is duidelijk zichtbaar dat bij éénzelfde lichtsterkte het energieverbruik van een ledlamp in tegenstelling tot een klassieke gloeilamp 7 keer lager ligt.


 
Daarnaast zal het plaatsen van bewegings- en daglichtsensoren een positieve impact hebben op het aantal branduren.

Jade Synergies is een ESCO (Energy Service Company). Dit wil zeggen dat we bedrijven volledig ontzorgen bij het uitvoeren van energieprojecten. Ontzorging in de breedste zin, want dit omvat hier zowel het studiewerk, de realisatie, de investering als het onderhoud. Daarin is onafhankelijkheid die moet leiden tot de beste oplossing voor uw bedrijf de rode draad. Jade Synergies kan dit tijdens de ganse samenwerkingsperiode garanderen, want ze zijn uniek gezien ze beroep doen op externe onafhankelijke experten, enkel voor kwalitatieve producten gaan daar ze zelf geen product te verkopen hebben en dus ook nooit met een belangenvermenging kunnen geconfronteerd worden.

  • Analyse en ontwerp: bij een relighting-project laten we door een gespecialiseerd studiebureau de huidige verlichtingsinstallatie analyseren (lichtstudie), we bekijken het besparingspotentieel en de mogelijkheid om het lichtcomfort te verhogen. Vervolgens wordt er een nieuw lichtplan ontworpen dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de klant.
  • Installatie: wij laten de geselecteerde installatie uitvoeren door een vakkundige partij uit een netwerk van kwalitatieve, onafhankelijke technische installatiebedrijven.
  • Financiering: wij zorgen voor de financiering van het energieproject, u hoeft zelf niet te investeren en uw kredietlimiet bij de bank blijft onaangetast. Dit wil zeggen dat er meer geïnvesteerd kan worden in de ‘corebusiness’ van het bedrijf. Een deel van de energiebesparing wordt gebruikt om de nieuwe lichtinstallatie aan een vast bedrag af te betalen. Dit wil zeggen dat uw bedrijf vanaf de eerste dag kan genieten van een energiebesparing en een verhoogd lichtcomfort, maar ook van een kostenbesparing gezien het saldo van de besparing uw bedrijf onmiddellijk toekomt. Na de vooraf vastgelegde terugverdientijd van de installatie wordt aan uw bedrijf overgedragen.
  • Beheer: wij monitoren en onderhouden de lichtinstallatie via een totale waarborg garantie en verzorgen indien nodig interventie ter plaatse bij calamiteiten of herstellingen. Zo garanderen we continu betrouwbare resultaten en een goede performantie.
  • Coaching: Wij begeleiden uw medewerkers zodat de installatie optimaal benut wordt en zorgen voor coaching waar nodig.
VRAAG HIER EEN VRIJBLIJVEND GESPREK AAN

Contacteer medewerker

Olivia
De Brie

Sales and Marketing Officer

Location icon Mechelen
olivia.de.brie@jadesynergies.com

Wat is Light as a Service?

Bij ‘Light as a Service’ wordt verlichting als een dienst aangeboden. In tegenstelling tot een ‘esco-overeenkomst’ waar de installatie uiteindelijk wordt overgedragen betaalt u hier enkel voor het gebruik. Dit betekent dat Jade Synergies eigenaar blijft en steeds verantwoordelijk is voor een goed functionerende verlichtingsinstallatie. Gedurende een vastgelegde periode wordt er maandelijks een vast bedrag (huurprijs) in rekening gebracht. Tijdens deze periode zijn er verschillende evaluatiemomenten voorzien waar op basis van nieuwe technieken en economische haalbaarheid de mogelijkheden worden bekeken om de aanwezige verlichtingsinstallatie op te waarderen of deze te vervangen en een nieuwe bestemming te geven.

Relighting

Meer dan ooit nemen bedrijven terecht maatregelen om hun energieverbruik terug te schroeven. De meest efficiënte manier blijft natuurlijk energie besparen, alvorens deze zelf duurzaam op te wekken. Een verouderde verlichtingsinstallatie is verantwoordelijk voor een groot deel van uw energieverbruik, waardoor een ‘relighting-project’ zeker een meerwaarde is voor uw bedrijf en dit met een korte terugverdientijd.

Waarom LaaS?

Wie kiest voor ‘Light as a Service’ gaat voor een volledige ontzorging op het vlak van verlichting maar ook voor een circulaire oplossing.
Door maandelijks een vast bedrag te betalen, moet u zich geen zorgen maken over de investering en/of onverwachte onderhoudskosten noch over mogelijke latere recyclagekosten. Naast het feit dat uw bedrijf steeds beschikt over een innovatieve en energie-efficiënte verlichtingsinstallatie, voldoet het eveneens aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op gebied van milieu.

Contacteer medewerker

Olivia
De Brie

Sales and Marketing Officer

Location icon Mechelen
olivia.de.brie@jadesynergies.com