RELIGHTING

Door de energiecrisis is elk bedrijf bezig met besparen op energieverbruik. Een veelvoorkomende structurele maatregel met een direct enorm effect op de factuur is het overstappen naar LED-verlichting. Verlichting is een grote vaste kost voor iedere onderneming, die kan oplopen tot 60% van de energiekost van een gebouw. LED-oplossingen kosten tot 80% minder dan verouderde verlichtingssystemen.

BESPAAR TOT 80% ENERGIE MET LED

Uw bedrijf verduurzamen door over te stappen op ledverlichting!

 

✔        Besparing (winst voor uw bedrijf)

✔        Meer Productiviteit (voor uw personeel)

✔        CO2-reductie (voor onze planeet)

✔        LED als oplossing op maat van ieder bedrijf

Ga voor Light as a Service: LED zonder investering

Jade Synergies helpt u om toch te kunnen genieten van energiebesparende verlichting zonder zelf te moeten investeren. 

Hoe werkt dit precies? 

Light as a Service is een nieuwe en innovatieve manier om verlichting te financieren. In plaats van vooraf te investeren in verlichtingsarmaturen, lampen en het ontwerp van de installatie, betaalt u met Light as a Service een maandelijks vast bedrag voor een complete verlichtingsoplossing, inclusief installatie, onderhoud en garantie. Dit vermijdt de noodzaak van grote investeringen vooraf en garandeert betrouwbare verlichting voor uw faciliteiten.

  • Op maat van uw bedrijf. We ontwerpen de installatie volledig op maat, op basis van een lichtstudie
  • Maximaliseer uw lichtbesparing met LED-oplossingen van topkwaliteit. Door over te stappen op een nieuwe LED-installatie kan U uw verlichtingskosten tot 80% verminderen. 
  • Professionele plaatsing door onze technische partners. 
  • Start zonder investering via de leasingoptie van Jade Synergies. Met onze leasingopties houdt u uw CAPEX vrij voor uw core business en stapt u supersnel en eenvoudig over op LED:
  • Betaal met uw besparingsopbrengst: U geniet van uw nieuwe ledverlichting en betaalt uw installatie af met een deel van de maandelijkse besparingsopbrengsten.
  • Word na de terugverdientijd zelf eigenaar: Na een aantal jaar heeft u de installatie volledig terugbetaald waarna u zelf eigenaar wordt. Vanaf dan kan u genieten van de volledige besparing.

Door gebruik te maken van energiezuinige verlichting profiteert u meteen van hoogwaardige LED en verlichtingsarmaturen die een meerwaarde bieden aan uw onderneming. Met het geld dat maandelijks wordt bespaard op energierekening, wordt de investering terugbetaald.

Dankzij de maandelijkse spreiding in betaling kunnen wij voor u perfect uw maandelijkse winst inschatten. De maandelijkse lasten liggen dan ook lager dan de besparing op de energiekosten. Op deze manier maakt Jade Synergies het mogelijk om voor uw bedrijf de winst vanaf dag één te doen stijgen. 

De voordelen van een relighting-project voor Uw bedrijf zijn veelzijdig: 

Relighting helpt bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Een nieuwe energie-efficiënte lichtinstallatie heeft een positieve impact op de energiekosten (Profit), het werkcomfort (People) en het milieu (Planet).

Besparing (Profit)

Na het vernieuwen van de verlichtingsinstallatie zal er minder energie verbruikt worden. Dit zorgt voor een onmiddellijke energiebesparing tot 70% of meer. Indien er ook bewegings- en daglichtsensoren kunnen geplaatst worden zal de besparing nog hoger liggen. Ook de onderhoudskosten liggen bij LED beduidend lager in combinatie met een veel langere levensduur.

Comfort (People)

Een optimale verlichting van de werkruimtes heeft een positieve invloed op het werkcomfort en het bioritme van uw werknemers. Dit zorgt voor meer veiligheid en tevredenheid, wat zich vertaalt in meer productiviteit. Daarnaast is de aandacht voor het welzijn en duurzaamheid een bepalende factor in ‘the war for talent ’. Het aantrekken van goede werknemers, maar ook aan boord houden is een steeds grotere uitdaging.

CO2 reductie (Planet)

Een nieuwe verlichtingsinstallatie is goed voor het milieu. Ledverlichting verbruikt minder energie en zorgt hierdoor voor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien worden deze toestellen op dergelijke wijze geassembleerd waardoor ze zo goed als volledig recycleerbaar zijn.

 

LED als oplossing

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’. Het is een elektronisch component die licht geeft als er een elektronische stroom wordt doorgestuurd. De belangrijkste eigenschappen van ledverlichting zijn het lage energieverbruik, de lage warmteontwikkeling en de lange levensduur.

In onderstaande tabel is duidelijk zichtbaar dat bij éénzelfde lichtsterkte het energieverbruik van een ledlamp in tegenstelling tot een klassieke gloeilamp 7 keer lager ligt.

Gloeilamp

Halogeenlamp

CFL-spaarlamp

TL buis

LED

75 watt

50 watt

15 watt

20 watt

9 watt

1 000 uur

2 000 uur

10 000 uur

10 000 uur

50 000 uur

525 kWh / jaar

438 kWh / jaar

131,4 kWh / jaar

175,2 kWh / jaar

78,8 kWh / jaar

Daarnaast zal het plaatsen van bewegings- en daglichtsensoren een positieve impact hebben op het aantal branduren.

Altijd de meest energiezuinige verlichting? Nooit twijfelen aan de werking van uw verlichtingsinstallatie en steeds het gegarandeerde lichtniveau? Jade Synergies is er voor U!

Realisaties Jade

Wat is Relighting?

 

Relighting is het vervangen van de bestaande verlichtingsinstallatie door energie-efficiënte (led)verlichting. De totale lichtinfrastructuur wordt bekeken om vervolgens en nieuw lichtplan uit te werken. Hierbij wordt eveneens rekening gehouden met de Europese wetgeving (NBN-EN 12464-1) omtrent werkplekverlichting. De terugverdientijd van een ‘relighting-project' hangt van verschillende factoren af: de aanwezige verlichtingstoestellen, het aantal branduren en de elektriciteitsprijs.

Het uitvoeren van een ‘relighting-project’ is interessant voor zowel kleine- en middelgrote ondernemingen als grote ondernemingen en openbare instellingen. Tevens kan  er een specifieke oplossing uitgewerkt worden bij grote  renovatiewerken en nieuwbouw, dit al of niet in combinatie met nog andere duurzame technieken.

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met u op.

Office icon

Mensen & Kantoren