Batterijen

Het lokaal opslaan van energie zal een belangrijke rol spelen in de transitie naar duurzame energie. Enkele jaren geleden haalden bedrijven voornamelijk nog stroom van het elektriciteitsnet, ondertussen wordt dit gecombineerd met duurzame energie die men zelf opwekt. Het lokaal opwekken van energie volgt een onregelmatig patroon, denk maar aan zonlicht en wind. Hierbij is het belangrijk om de productie en consumptie van energie op elkaar af te stemmen, ook het groeiende aandeel van elektrische wagens zal hier een rol in spelen.

Bij het aankopen van een batterij zal uw bedrijf kapitaal moeten vrijmaken om deze investering te dragen, maar ook het bijkomende beheer en onderhoud is vaak een struikelblok. Jade Synergies kan u hierbij ontzorgen voor een vast maandbedrag, waardoor u investeringsvrij energie kan opslaan zonder risico’s. In onze formule is alles inbegrepen: het studiewerk, de installatie, O&M-diensten en prestatiegaranties. 

Een batterij kent verschillende financiële voordelen waardoor uw vast maandbedrag slechts een deel is van de totale besparing. Hieronder een korte opsomming:

  • Pieken in uw verbruik opvangen (peakshaving).
  • Kopen en verkopen van energie op een interessant tijdstip
  • Verhogen autoconsumptie van lokaal opgewekte energie.
  • Noodstroomvoorziening of UPS

Neem contact op met één van onze specialisten en kom te weten hoeveel u kunt besparen met energieopslag. 

VRAAG HIER EEN VRIJBLIJVEND GESPREK AAN

Contacteer medewerker

Roy
Van den Wyngaert

Senior Business Developer

Location icon Antwerp Gate 2
roy.van.den.wyngaert@jadesynergies.com