Ons nieuws

UITFASERING TL VERLICHTING IN 2023

Calendar icon25 oktober 2022

Met de ROHS-richtlijn en de SLR2 (de Ecodesign-richtlijn, van kracht sinds september 2021) heeft de EU als doel het beschermen van het milieu en de volksgezondheid door klimaatvriendelijke en duurzame verlichting te verplichten. Het toepassen van deze richtlijn faseert bovendien ook producten uit die niet voldoen aan de efficiëntierichtlijnen. Heeft u als ondernemer, stichting of vereniging nog oude TL-verlichting? Dan zal de uitfasering gevolgen hebben voor hoe lang u nog gebruik kunt blijven maken van deze verlichting. De uitfasering betekent kortgezegd dat er geen nieuwe lampen meer gemaakt mogen worden.

De Quares Green Bond van Pacapime: Een duurzame investering met een mooi rendement

Calendar icon09 februari 2021

Beleggen in de Quares Green Bond vormt een unieke kans om deel te nemen aan de strijd tegen de opwarming van de Aarde, terwijl je geniet van een mooi rendement op je duurzame investering.

Duurzaam gedrag van burgers verhoogt financieel rendement van nieuw soort obligatielening

Calendar icon22 juni 2020

Lancering van ComboBond zet in op sterke burgerparticipatie

Duurzame investering toch uitvoeren met kostenverlaging als resultaat

Calendar icon19 mei 2020

Jade Synergies is een product van Quares (Quality Real Estate Services), dat vanuit haar jarenlange ervaring in vastgoed de nood vaststelde aan energiebesparende en milieuvriendelijke oplossingen voor bedrijven. Als onafhankelijke financierende partij helpen we bedrijven om de technische installaties van hun gebouw te vernieuwen.

Quares start Flux50 project op E-HUB Luithagen

Calendar icon21 januari 2019

Eind december is het Flux50 project Energy Hub Luithagen opgestart waarin onze divisie Consulting samen met de projectpartners Antea, Enervalis, VUB en ABB een concrete businesscase zal uitwerken voor een Energy Service Provider (ESP).

Blue Gate Antwerpen verankert duurzaamheid via innovatief business park management

Calendar icon23 november 2018

Waar ooit de zuidelijke cluster van de petroleumindustrie was, rijst stilaan Blue Gate Antwerpen (BGA), als een van de modelbedrijvenparken van Europa, uit de grond. Quares, vastgoeddienstverlener, werkt samen met Blue Gate Antwerp Development (BGAD) aan een innovatief business park management met een ongezien dienstenpakket voor Vlaanderen. Het klassieke business park management in Vlaanderen zet vooral in op het controleren en in goede staat houden van zowel het openbare als private domein aangevuld met het stimuleren van samenwerking onder de bedrijven.

Via deze blog zullen wij relevante informatie over onze projecten verspreiden evenals reflecteren op marktinformatie. Leun achterover en ontdek de wereld van vastgoed vanop de eerste rij.