Relighting

Vastgoed en energie zijn onlosmakelijk verbonden. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Gezien we Jade willen profileren als een innovatieve en duurzame vastgoedspeler in de BENELUX is een focus op relighting essentieel. Dit is immers een quick win binnen heel wat gebouwen.

De verlichtingsinstallatie van een pand vernieuwen is interessant omwille van verschillende redenen.

De belangrijkste is de besparing die gerealiseerd wordt. Daarnaast speelt het comfort steeds vaker een grote rol door de ‘war on talent’: de nieuwe generatie werknemers is gevoelig geworden voor hun werkomgeving. De kostprijs van een degelijke verlichtingsinstallatie weegt niet op tegen de loonkost van de werknemers. Human Centric Lighting* is dan ook aan een opmars bezig in België en zal over enkele jaren niet meer weg te denken zijn uit de kantooromgeving.

Energiebesparing helpt bedrijven om vooropgestelde milieu doelstellingen te halen op het vlak van CO2 uitstoot. Door de vooruitgang in IoT kunnen er via de verlichting vraagstukken rond bezettingsgraad en warehouse optimalisatie worden opgelost.

Jade Synergies heeft voor het vernieuwen van een verlichtingsinstallatie twee financieringsmodellen in de aanbieding, die steeds op maat uitgewerkt worden.

ESCo – Energy Saving Company

Een gevestigde waarde in de markt met focus op een snelle terugverdientijd. De afbetaling voor de installatie ligt lager dan de besparing op de energiefactuur, waardoor de operationele kosten voor het bedrijf onmiddellijk dalen. Na de contractperiode is het mogelijk om eigenaar te worden van de installatie, en zo van de volledige besparing te genieten.

Jade Synergies verzorgt de planning, de uitvoering en het beheer van de verlichtingsinstallatie en financiert de investering als derde partij. Het resultaat is een buiten balans financiering.  Bovendien komen er vanaf de eerste dag operationele budgetten vrij, die in de corebusiness van het bedrijf geïnvesteerd kunnen worden.

 

LAAS – Light As A Service

In de IT wereld heeft ‘as a service’ reeds zijn strepen verdiend onder de vorm van Software as a Service (SaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS). In de verlichtingsmarkt komt het op als Light as a Service: bedrijven kunnen een state of the art installatie implementeren en laten beheren voor een vaste maandelijkse kost.

Ze worden in het gehele proces ontzorgd en begeleid door experts. Gebruikers ervaren meer comfort door het implementeren van Human Centric Lighting. Werkplekken geoptimaliseerd door middel van headcountsystemen. Smartlighting en het werken in kleurenthema’s behoren tot de mogelijkheden, in overleg met de gebruikers. LaaS biedt tevens een antwoord op de toenemende vraag naar circulariteit.

* Human Centric Lighting: de verlichting wordt aangepast aan de behoefte van de gebruiker, dit om een evenwichtige verhouden tussen dag- en kunstlicht te bereiken

Contactez-nous

Contacter un collaborateur

Hendrik
Pinxten

Senior Business Developer

Location icon Antwerp Gate 2
hendrik.pinxten@jadesynergies.com
Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience de navigation.